Clinica noastră este dotată cu aparatură stomatologică modernă, astfel încât tratamentele sunt făcute în siguranță, rapid și fără durere.
Str. Milcov 5, Brăila, România
Luni – Sâmbătă: 09:00 – 21:00
Primul consult ortodontic este recomandat la vârsta de 7 ani, atunci când medicul ortodont poate identifica eventualele probleme de mușcătură și dezvoltare a maxilarelor.
De ce tratamente ortodontice la vârste mici?
În perioada de creștere tratamentele ortopedice (care se adresează dezvoltării osoase) sunt relativ mai scurte, se realizează prin aparate ușor de purtat, ajută la o dezvoltare armonioasă a copilului și elimină sau simplifică tratamentele ortodontice la adolescenți sau la vârste adulte (când, uneori singura soluție de tratament rămâne chirurgia).
Ce tip de aparate se pot folosi la această vârstă?
Aparatele ortopedice sau ortodontice, mobile și fixe ajută la stimularea creșterii maxilarelor, crearea de spațiu pentru dinții permanenți, alinierea lor, menținerea spațiului după pierderea prematură a dinților de lapte și corectarea mușcăturii.
Aparatele mobile miofuncționale se folosesc pentru prevenirea și corectarea obiceiurilor vicioase, cum ar fi respirația orală, deglutiția infantilă (cu limba între dinți), sugerea degetului sau a suzetei după vârsta de 3 ani și obiceiul de a roade unghiile. Toate aceste produc dezechilibre musculare care modifică poziția dinților și împiedică o dezvoltare corectă a oaselor.
După prima fază de tratament, se vor efectua vizite periodice de rutină pentru a urmări erupția dinților permanenți și pentru a începe faza 2 (cu bracketi) dacă va fi necesar.
Pacienții adulți vor beneficia de aparate fixe (brackeți lipiți de dinți) fie din motive estetice, funcționale (pentru a corecta mușcătura), fie înainte de alte tratamente chirurgicale si protetice (pregătirea dinților pentru implanturi și coroane).
Pașii Tratamentului Ortodontic